Ik ben geboren in Seoul ( Zuid- Korea) en ben woonachtig en werkzaam in Amsterdam. Na een vierjarige technische opleiding Ambachtelijk Meubelstofferen stroomde ik door naar de Koninklijke Academie voor Beeldende kunsten in Den Haag. Daar studeerde ik vrije vormgeving aan de afdeling Mode en Textiel en kwam meer en meer terecht in het gebied van de toegepaste kunst. In 2008 behaalde ik mijn Master of Fine Arts aan het Sandberg Instituut in Amsterdam.

 

Het fascineert mij hoe mensen wonen en werken, hoe interieur en meubels worden gebruikt en gekozen. Ik heb een grote voorliefde voor tweedehands interieur en meubels, variërend van de 16e eeuw en verdere stijlperiodes tot aan het moderne design van nu. In de stoffeerderij is de schoonmaak en sloopwerk van de meubels een feestelijke start om deze daarna te herstofferen met mooie meubelstoffen. In het project MY Bank werk ik samen met mijn partner, architect Mark Groen, aan een reeks meubelstukken op maat.

 

Mijn werk is een mix van ambachtelijke en vrije vormgeving die elkaar aanvullen en verrijken. Techniek, kleur, structuur, verfijning van details komen vanuit deze twee disciplines op veelzijdige manier samen in mijn werkzaamheden als meubelstoffeerder en vrije vormgever.

 

verkorte Biografie

2001 Ambachtelijk meubelstoffering, Hout & Meubileringscollege, Amsterdam

2005 BA Vrije vormgeving aan de Mode & Textiel afdeling, Koninkelijke Academie voor Beeldende kunsten, Den Haag

2003 BA Decorative arts University of Nottingham

2008 MFA Applied Arts Sandberg Institute Amsterdam

2008 Collection headwear SECONDHAIRDO by HYE YOO MI

2012 HYM Concept store Magna Plaza, Amsterdam

2015> Meubelontwerp MY BANK, samenwerking met Mark Groen Architect

2008> Meubelstoffeerder & vrije vormgever